796 821 407 info@gojishop.pl
042
Nowy produkt
Najbogatsze źródło witaminy B12 na naszej planecie, bogata w żelazo, beta karoten i łatwo strawne białka. Wzmacnia organizm i pobudza system immunologiczny.
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
SPIRULINA
Spirulina to rodzaj zielono-nebieskiej algi morskiej, która dojrzewa w środowisku wodnym, ciepłym, zasolony, wysoko alkaicznym.
Jej właściwości deietetyczno-lecznicze znane były setki lat temu. Stosowali ją Aztekowie, Majowie z Meksyku oraz mieszkańcy jeziora Czad w Afryce.
Posiada prawie kompletny zestaw składników mineralnych i witamin. Minerały: żelazo, wapń, potas, siarkę, jod oraz pierwiastki śladowe, takie jak cynk, mangan i krzem. Duża zawartość składników mineralnych niweluje zakwaszenie organizmu i przywraca równowagę kwasowo - zasadową. Szeroki zestaw witamin zwłaszcza z grupy B, a także witaminę C, E, K, beta karoten (jest go 10 razy więcej niż w marchwi) i zeaksantynę.
O wysokich walorach zdrowotnych spiruliny świadczy wysokie stężenie enzymów, bioflawonoidów, nienasyconych kwasów tłuszczowych ( przede wszystkim linolenowy GLA oraz sprzężony kwas linolowy CLA - wspomaga odchudzanie), kwas foliowy, barwniki: zielony chlorofil ( który może chronić przed rakiem), fitocyjanina (występująca tylko w spirulinie) działają antyoksydacyjnie, antyalergicznie i przeciwzapalnie. Pełnowartościowe białko w ilości 60-70% czyni ją niezbędnym składnikiem diety wegetariańskiej.
Właściwości spiruliny:
- posiada zdolność odtruwania organizmu z metali ciężkich i innych toksyn, w tym promieniotwórczych,
- silne działanie krwiotwórcze, przyśpiesza proces powstawania krwinek białych i czerwonych, korzystnie wpływa na produkcję hemoglobiny,
- niezbędna przy profilaktyce i leczeniu anemii, nawet anemii złośliwej lub białaczki,
- zapobiega oraz leczy nowotwory,
- oczyszcza jelita i odbudowuje mikroflorę układu pokarmowego, profilaktycznie na nowotwór jelita grubego i chroniczne choroby jelit, wrzody żołądka i dwunastnicy, owrzodzenia podudzi,
- obniża poziom złego cholesterolu, a zwiększa dobrego HDL
- hamuje łaknienie, odchudza, jednocześnie dostarczając składniki odżywcze,
- odflegmia organizm, niweluje zapalenie zatok, katar, kaszel,
- profilaktyka chorób układu krążenie, miażdżyca, nadciśnienie tętnicze,
- reguluje poziom hormonów przy niedoczynności tarczycy,
- łagodzi stany zapalne dróg rodnych,
- walczy z infekcjami (grypa, wirus odry czy HIV)
Może ją spożywać każdy kto chce cieszyć się zdrowiem i aktywnym życiem przez długie lata.
Młody zielony jęczmień BIO to bogactwo witamin i składników mineralnych, aminokwasów, żródło witamin B, antyoksydantów (witamin C i E, beta-karoten), żelaza, wpania, magnezu i cynku. Młode pędy jęczmienia ponadto zawierają naturalny chlorofil, enzymy i hormony.
Najbogatsze źródło chlorofilu, posiada szerokie spektrum składników mineralnych, pierwiastki śladowe, cenne witaminy, niezbędne aminokwasy, nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe.
Bogactwo aminokwasów, fitohormonów, witamin i minerałów. Bardzo mocny afrodyzjak.